Osnivač tvrtke Matej, nedugo nakon rođenja prvog djeteta – sina Taja, dobio je ideju da napravi potpuno prilagodljivu stolicu za bebe. Kako se to dogodilo?

Kao i većini ideja, i ovoj je prvo prethodio problem. Dok su kupovali prikladnu dječju stolicu za svog sina, on i njegova supruga Maruša otkrili su da na tržištu nema druge stolice osim one koja se koristi u najmlađoj dobi. Rodila se ideja da sami dizajniraju praktičnu, funkcionalnu, fleksibilnu, ali još uvijek vrlo modernu stolicu za bebe. U suradnji s renomiranim dizajnerskim studijom razvili su i izradili najfleksibilniju stolicu za hranjenje izrađenu od bukovog drveta.  Što se tiče odabira materijala, od samog početka nije bilo sumnje da ću biti izrađen od drveta jer oboje vole drvo te na kraju krajeva, potječu iz mjesta poznatog po drveću.

Ubrzo je moj prvi prototip ugledao svjetlo svijeta te se iz dana u dan usavršavao i u konačnici dovršio. Čim su me imenovali Froc, uveli su me na tržište i već sam dobio prvu nagradu kao najinovativniji drveni proizvod na sajmu namještaja u Sloveniji. Postao sam važan. Maruša i Matej sa zadovoljstvom su spoznali da su, za razliku od ostalih tradicionalnih drvenih dječjih stolica izrađenih po 40 godina starom dizajnu, stvorili mene koji sam jedinstven po svom izgledu i funkcionalnosti u svijetu.

Matej, Maruša, Taj i Kiara